vamos a el västkust

Första "lediga" dagen på sommarlovet är här. Får göra precis vad jag vill när jag vill. Så idag ska jag fixa mitt bankkort som har brutits av och handla lite grejer inför morgondagen.
Imorgon bär det av igen men den här gången till västkusten tillsammans med tre föredetta klasskompisar (vad hemskt det känns att säga det). Där ska vi bada, sola, käka pizza och ha det bäst! Kommer inte blogga något där nere men det kanske dyker upp en bild eller två på instagram där jag heter mathildajansso.
hare gött

Midsommar

Kusiner, lillebror och jag på skrindan
Midsommaren firades på landet tillsammans med släkt dagen efter hemkomsten från Spanien. Firandet startades med traditionell sill och köttbullar-lunch. Efter lunchen plockade jag och min kusin blommor medan de andra hackade på skrindan på traktorn, pyntade skrindan med björk och vattenballonger (mormor hade köpt vattenballonger istället för vanliga men det blev roligt med lite spänning mitt i allt), pyntade vår egna lilla midsommarstång och gjorde kransar.
Pappa hade fixat sånghäften som vi använde oss av när vi sedan åkte runt med skrindan och hämtade upp folk som ville följa med. Efter ett varv med traktorn släpptes vi av vid byns midsommarstång där vi käkade glass och köpte lotter. När jag gjort av med alla pengar på nitlotter gick vi upp till huset igen där det fanns fika uppdukat. När berget av tårta och kakor som jag plockat på mig var uppätet så var det dags för dans runt vår egen midsommarstång.
Till middag serverades det grillat som vanligt och kvällen avslutades med fotbollsmatch och förlust för Grekland.

españa

Alla tjejorna på stranden. Bilden är tagen från facebook och jag vet inte hur man ändrar storleken så en bit av bilden försvinner. Men Anna står längst ut till höger iaf ... hehe ..

Dagen efter balen packades det på morgonen och klockan elva bar det iväg till arlanda. På vägen åts det lunch på mcdonalds. Framme vid arlanda väntade ett gäng okända tjejer som tillsammans med mig och tre till från mitt lag skulle till spanien, på ett "elitläger" som det kallades. Vi fick hemska gula tröjor med blå text som det stod "elite camp" på.
Den första dagarna i Spanien kändes inge bra. Egentligen ville jag bara ligga hemma i min säng i Tyresö och deppa. Men efter två tre dagar så lärde man känna tjejerna och när den sista dagen hade man ångest eftersom att man behövde skiljas från de som man levt med de senaste 7 dagarna.
Dagarna bestod av träning, chips, cola, sola, bada och shopping. Lyckades bränna mig på baksidan och framsidan av benen men inte på sidorna så därför hade jag ett vackert vitt sträck bredvid de röda partien.
Efter en lång resa från Spanien till Sverige med mellanlandning i Oslo, dagen före midsommarafton, så möttes jag ungefär klockan 9 av mamma, pappa, lillebrorsor och katt på arlanda. Sedan var det raka vägen till landstället där jag hälsade på alla släktingar och somnade.

skolavslutning och bal

jag har så sjukt mycket att berätta om tiden som gått sedan förra inlägget. Men jag kommer inte orka skriva allt på en gång och det blir nog trögt att läsa allt på en gång så kommer skriva i omgångar. Jag kan ju börja med skolavslutningen och balen.

skolavslutningsklänningen
en glad mathilda innan skolavslutningen

Skolavslutningen började i gympasalen där priser delades ut, sånger framfördes och tal hölls. Jag fick gå upp på scenen 2 gånger eftersom att jag fick bäst betyg i mitt arbetslag och för att jag vann spjutkastning, 800 m och höjdhopp på friidrottsdagen. Snacka om att vara nervös, jag trodde att jag skulle ramla ihop på vägen upp för att jag skakade så mycket..
Därefter var det betygsutdelning och barcelonabilder som visades i klassrummet. När allt var klart var det dags att krama alla lärare och gråta. Det var då man fattade att man inte skulle se alla i klassen och alla lärare varje dag.
Efter 40 minuters lockande var mitt hår inför balen klart (är sämst på att locka så det såg typ ut som innan)

mina efterlängtade balskor

Så fort jag kom hem åkte mamma, jag och lillebror till en thai och åt lunch för att sedan åka vidare till sickla och handla balskor. Det började bli lite bråttom eftersom att det endast var 3 timmar kvar innan vi skulle träffas hos en klasskompis och därifrån åka direkt till balen. Efter många om och men hittade vi ett par skor som jag tyckte var snygga och som jag kunde få ner fötterna i.
Sedan var det gasen i botten hem. På 40 minuter skulle jag då duscha, föna håret, locka håret, sminka mig och klä på mig för att sedan kasta mig in i bilen och åka vidare. Det gick inte så bra eftersom att endast håret tog 40 minuter att locka så jag kom ungefär en halvtimme sent.
När jag äntligen kom fram så bjöds det på mat, godis och chips. Alla blev fotade också, tillsammans och ensamma. Jag ville aldrig att de där tre timmarna skulle ta slut, men tillslut gjorde de det och då bar det iväg till balen. Jag och två andra åkte cab dit. Det var sjukt coolt att åka förbi alla människor som var där och tittade och sedan gå ur bilden och bli fotad av massa människor som kommit dit för att kolla på oss. Jag kände mig som en prinsessa haha.
Väl inne i på balen så åt vi och dansade. Det var sjukt roligt men tillslut så höll mina fötter på att ge upp så vi gick ut från balen och åkte upp till nyfors. Men klockan började bli mycket och jag skulle till Spanien dagen efter så jag gav upp och åkte hem istället.
Det var en sjukt rolig och händelserik dag, men samtidigt sorglig.

depp

Paintballen igår var sjuukt kul! Var så rädd och nervös innan vi började att jag grät, haha.. Efter två omgångar så blev det roligt och jag ville snarare bli skjuten än var rädd. Blev träffad på handen och på låret tre gånger men fick inga märken och kände ingenting efteråt. Lite tråkigt, man vill ju ha någonting att visa upp om ni förstår vad jag menar. Innan paintballen käkade vi på Pizza Hut.
Idag var det fotbollsmatch på vallen. Lärarna vs. 9orna. Lärarna vann..
Finlunch efter då lärarna fick vara servitörer/betjänter. Alla började försiktigt med att fråga om vatten eller om de kunde skära deras mat men tillslut masserade de elever och tvingades dansa och sjunga för oss. Mohaha!
Skolavslutning imorn då. Vet inte om jag ska skratta eller gråta, eller jo förresten. Jag ska gråta, gråta, gråta. Kommer sakna allting sjukt mycket! De här sista dagarna börjar man uppskatta massa saker som man aldrig gjort tidigare.
Balen är ju imorn också. Köpte ett par skor idag och provade de hemma, men mina fötter är för breda så måste lämna tillbaka de :/ Synd för de var sjukt snygga. Men så går det när fötterna är breda och lilltårna är för tjocka. Annars har jag allting: klänning, hårsmycke, ett annat par skor och nagellack. Hoppar nog väska, känns onödigt.
Hejdå, nu ska jag gråta.

CV och PB

Camp Valley idag dårå. Det är en tävling där man kan vinna pris för bästa utklädnad och för mest poäng. Poängen samlar man genom att gå runt till olika stationer där man utför en övning och fjäskar för lärarna i form av bakelser, bär och godis. Vid varje station ställs frågan "Jaha, har ni något fjäsk till oss då?" av en godissugen lärare. Jaa, då är det bara att plocka fram någonting och hoppas på att det är just den lärarens favorit sötsak så att man får full pott.
Vi var utklädda till fågelskrämmor men jag har tyvärr ingen bild på oss. Kan säga såhär: dagisbarnen förstod att jag var en fågelskrämma så jag var antagligen kanske bra utklädd. Inte för att skryta men.. jo såklart jag skryter!
Imorn är det klassens dag vilket i vårt fall betyder lunch på Pizza Hut och därefter paintball!
tjolahopp nu äre Sverige - Ukraina!

mirakelboken

Lördagen började med mammas födelsedagslunch på Mosaik. Det var jättegott och jag rullade därifrån. Efter det träffade jag Amanda och Eva för att kolla balskor, klänning, fotoalbum och godis. Från och med nu tror jag på mirakel eftersom att vi hittade 5 fotoalbum för 10 kronor på konsum istället för ett lite tråkigare album för 50 på bokhandeln! Efter ett par skor, fem fotoalbum, ett guldigt nagellack, cola och godis åkte vi till amanda. Där fixade vi med fotoalbumen och åt middag. Fotona blev inte jättesnygga eftersom att de fick gula och vita streck på sig men det får man stå ut med.
Nu är det fotbollsmatch som gäller och sedan ska vi fira ett födelsedagsbarn som fyller 18.

dress # 2


Bassens kompisar har gått, allting gick brabra och det var riktigt roligt att vara lekledare faktiskt. Var lite tveksam om jag hade gjort rätt gymnasieval (natur natur idrott hälsa ledarskap) eftersom att jag inte gillar att stå och prata inför människor men börjar faktiskt tvivla mindre och mindre på ledarskapsinslaget. Trots att jag ledde barn som var typ 6 år yngre än mig så kändes det bra ;)
Här kom också bild på skolavslutningsklänningen (från MQ) som jag hade lovat.
nu ska jag duscha och sen äta godis tills jag mår illa .
xoxo

arrival

nu är balklänningen från asos äntligen här och den sitter som en smäck (det är den på bilden). Nu är det bara skor och eventuellt en väska som saknas och sen är jag redo för bal.
Iaf, igår så var skoldagen ungefär 2 timmar lång. Efter det åkte vi in till stan för att lämna tillbaka lite kläder och köpa mat till grillkvällen tillsammans med klassen. Klockan 5 samlades vi i alby och grillade marshmallows och annat gott. Sov hos amanda, det var lättast så eftersom att hon bor nära alby och vi skulle vara i alby dagen efter också.
Nu äre dags för barnkalas. Sara och jag är lekledare på bassens kalas.. wiho, nej men det ska bli kul :)

a good nights sleep

nu ska katten och jag soova. Men först ska vi kolla på några avsnitt av gossip girl .
Har använt ansiktsprodukterna nu också och är väldigt nervös för att de ska förstöra mitt ansikte ifall jag har valt fel blablabla. Finns väl bara ett sätt att ta reda på det, fortsätta använda produkterna. Hoppas bara inte att jag vaknar upp med ett illrött ansikte..
sleep tight xoxo

060612

Den här gången glömde jag inte kortet hemma som tur var så jag fick med mig det jag skulle hem. Det som saknas nu är balskor och eventuellt en väska. Tre olika produkter från Neutrogena Visibly Clear har jag fått med mig, det köptes på apoteket. Ett smycke till håret från H&M som jag tänkte ha på balen och en ögonskuggsborste från gina tricot. Jag köpte också två linnen och ett par shorts som kommer att lämnas tillbaka, tyvärr. Hade fler saker på min inköpslista men fick stryka de mindre viktiga sakerna för att få råd med annat.
Sovmorgon till 11 imorn och på kvällen blir det avslutning med klassen i form av en grillkväll. Jag har inte tränat på tre veckor och nästa vecka kommer jag också hoppa en träning så har väldigt dåligt samvete men får träna hemma när jag har tid istället.
bilden på skolavslutningsklänningen kommer nog snart, ska bara orka ta på mig klänningen och ställa upp stativ och grejer. Jag är lat.. hehe

coming soon

I kassan vid biografen:
Sara: Hej, vi har reserverat två biljetter.
Kassasnubbe: Jaha, till vilken film?
Sara kollar på mig
Jag: Ööh, Home något Kingdom...
Kassasnubbe: Moonrise Kingdom?
Jag: Mmm..
Haha duktig att vi har reserverat biljetter utan att veta vad filmen heter. Skriver mer om det senare idag för först ska jag träna lite och duscha.

nationaldag

tisdagens skoldag bestod av film och kycklinggryta.. ja, mer behövs det egentligen inte sägas. NO+SO = Naturfilm + betygsprat, Svenska = Film, Engelska = Elevgjorda filmer och radioprogram och Spanskan fick vi hoppa . På kvällen däremot fyllde Sara hela 15 år så det firades med korv och tårta :)
Nationaldagen firas med bio och shopping med Sara. Behöver köpa en massa till balen som är nästa vecka. Och på tal om balen så har jag beställt min klänning från något skumt land men den kommer förhoppningsvis senast på fredag. När jag har fått den visar jag bild. Skolavslutningsklänning har jag också köpt. Kan visa i något inlägg framöver men nu hinner jag inte för att jag ska dra till sara.
xoxo

yellow mind

fruktsallad blev inhoppare för godiset igår eftersom att jag var för lat för att gå 200 meter till affären.. Men riktigt god blev den iaf med kiwi, russin, grapefrukt, banan och äpple.
Besöket i stan idag tillsammans med amanda blev inte särskilt lyckat.. Jag hade massor att inhandla, hade till och med skrivit en lista för att komma ihåg, men sedan när jag skulle betala inne på KICKS så kom jag på att jag hade glömt mitt kort hemma .. Typiskt mig -.- Men förutom det var det roligt att få prata och umgås med amanda såklaart.
När jag kom hem hade jag tråkigt så jag testade att sminka mig på samma sätt som jag tänkte ha på balen. Blev faktiskt riktigt bra men det tog ett tag. Nu ska jag duscha och äta upp resterna av sallade.
xoxo

tillbaka i regniga, blåsiga och gråa sverige ..

om ni har missat det så har jag varit i Barcelona med min klass tisdag-torsdag. Det var underbart, det enda jag kan klaga på är hostelet vi bodde på eftersom att det inte fanns ac, det såg ut som ett sjukhus i rummen och man fick inte vara uppe efter 11. Först blev vi bortsjasade från ett allmänt rum, sedan blev vi bortsjasade när vi satt i en korridor och till sist blev vi bortsjasade från ett av våra rum! Det fanns ingen regel som sa att man bara fick vara ett visst antal i ett rum.. Då var det bara att gå och lägga sig.
La sagrada familia var också ett minus. Visst, den var jättestor, fin och cool men för mig hade det räckt att titta på den från utsidan och kanske gå in i någon minut men vi skulle gå en rundtur med guide i hörlurar. Det slutade med att lärarna och föräldrarna gick runt och lyssnade medan vi satt och sov på en bänk. Bortslösad tid.
Förutom det har det varit underbart! Varmt väder, härliga människor, god mat och vacker stad! Fick med mig en parfym hem för ungefär 15 euro.
Nu sitter man här i skitvädret och skulle göra vad som helst för att få åka tillbaka..
Farbror fyllde 50 idag så har varit och firat honom men åkte hem innan min familj eftersom att alla ungdomar drog.. Imorn blire shopping inför bal och födelsedagsfirande tillsammans med amanda.
xoxo

RSS 2.0